De grondwetten van effectief opruimen

Waarom je leven vullen met spullen? Begin met opruimen. De opbrengst is groot: rust in huis betekent rust in je hoofd. Minder afleiding, minder stress, meer tijd en energie voor jezelf. Ook kun je door het opruimen ontdekken wat voor mooie schatten je al hebt!


FOCUS

Ga niet als een kip zonder kop door het huis rennen en overal en nergens een beetje opruimen. Wees streng voor jezelf: kies één plek die je nu aan gaat pakken. Houd in gedachten: als je elke dag één plank zou opruimen heb je in een paar weken tijd een prachtig overzichtelijk huis.


TIJDSLIMIET

Wanneer je echt even in de opruimmodus duikt kost dat veel energie. Voor de meeste mensen is anderhalf uur opruimen de max. Gun jezelf daarna een lange pauze, een lekkere kop koffie buiten de deur of een wandeling in de natuur. Dat heb je wel verdiend!

VASTE PLEK

Voorwerpen die maar rond blijven slingeren en die je elke keer weer blijft verplaatsen omdat ze in de weg liggen. Dát is rommel! Voor jou kan dus iets anders rommel zijn dan voor je partner. Geef deze zwervende voorwerpen een vaste plek en wanneer je opruimt hoef je het daar alleen maar terug te leggen.

WAARDEVOL

Vraag je bij elk item af: word ik hier blij van? Die sokken waar het elastiek uit is, een pan die altijd aanbrandt… Misschien moet je er afscheid van nemen! Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Houd deze belangrijke regels in je achterhoofd en… begin. Vooruitgang is belangrijker dan perfectie.

Succes!

Recommended Posts

Leave a Comment