My home, mi casa, mijn paleis

Begin je al te kwijlen als je zo’n prachtig ingericht interieur in de VT-wonen ziet, maar lijkt het in niets op de realiteit van jouw huishouden? Zie je al voor je hoe je jouw muur ook een kekke kleur schildert, mooie bank ervoor, zacht kleed… en dat je verder heel weinig spullen in beeld ziet?

VT WONEN STYLE

Heb je wel een idee van wat je zou willen, maar blijft het bij kleine ingrepen in een rommelig huis? Je probeert het wel aan te pakken, of je koopt leuke vaasjes of kaarsen, maar je huis wordt eerder nog rommeliger dan gezelliger. Als je visite krijgt ben je een uur bezig om alles aan kant te krijgen. Dat wil zeggen, je propt alles achter kastjes en deurtjes, zodat het in ieder geval uit het zicht is.

MAGIE

Als het nu niet fijn voelt, hoe dan wel? Marie Kondo heeft daar geweldig over geschreven in haar boek The life-changing magic of tidying up. Zij stelt dat het heel belangrijk is om te visualiseren hoe je wilt dat je leven eruit ziet, omdat dat een grote invloed heeft op hoe je huis eruit ziet. Chaos in je hoofd betekent chaos in je huis, en omgekeerd.

JOUW LEVEN

Wil jij iemand zijn die na een drukke werkdag thuiskomt en kan ontspannen met een glas wijn en mooi boek op de bank, en daarna een heerlijk voedzame maaltijd kan bereiden? Zonder de stress van eerst de afwas moeten wegwerken? Of dat je niets kunt vinden omdat de keukenkastjes overvol zijn en de koelkast leeg? Voordat je weet hoe je wil dat je huis eruit ziet moet je weten hoe je wilt dat je leven eruit ziet. Schets het ideale plaatje en ga daarmee aan het werk.

Quote: It’s important to understand your ownership pattern because it is an expression of the values that guide your life. The question of what you want to own is actually the question of how you want to live your life – Marie Kondo –

Qoute: het is belangrijk om je manier van leven te begrijpen, omdat dit een uiting is van de waarden die je als leidraad voor je leven hanteert. De vraag wat je wilt bezitten is eigenlijk de vraag hoe je je leven wilt leiden – Marie Kondo –