Week routine

Wil je een huis dat altijd netjes is?
Ik heb van velen van jullie gehoord dat het hebben van een schoon en opgeruimd huis een onmogelijke prestatie is. Sommigen van jullie zeggen dat je de hele tijd schoonmaakt, maar dat zodra je je omdraait ligt er weer van alles.

Zo was ik ook.
Toen ik voor het eerst moeder van drie was, heb ik veel schoongemaakt. In feite maakte ik de hele tijd schoon, maar mijn huis leek altijd zo rommelig!

Herken je dit?
Het probleem was dat ik het op de verkeerde manier aanpakte. Ik zou één ruimte schoonmaken, maar dan waren de andere kamers nog steeds een ramp. Dan concentreerde ik me op een andere kamer en dan was de eerste ruimte alweer rommelig. Het was een vicieuze cirkel.

HET HEBBEN VAN EEN ROUTINE VERANDERDE ALLES.
Ik realiseerde me dat ik voorheen vooral dingen aan het verschuiven was (speelgoed verplaatsen, wasgoed, papieren, schoenen, enz.) en er dus niet werd opgeruimd en schoongemaakt. Toen ik begon met deze wekelijkse opruimroutine, werd het huishouden van mijn huis zoveel makkelijker.

Mijn wekelijkse opruimroutine houdt mijn huis ALTIJD netjes!
Deze wekelijkse routine houdt alles netjes en geeft me wat broodnodige tijd voor rust, ontspanning en plezier met mijn gezin.

Zondagavond – Maaltijdplanning & Check/opruimen koelkast en voorraadkast
Maandag – Boodschappen doen
Dinsdag – Bovenverdieping opruimen/schoon
Woensdag – Beddengoed/linnengoed wassen
Donderdag – Papierwerk & Rekeningen
Vrijdag – Overige ruimtes opruimen van het huis
Zaterdag & Zondag (middag) – Ontspanning en Plezier
Zondag (ochtend) – schoonmaken

(dit is hoe wij het met grote regelmaat doen)

Ik heb een gratis kopie voor je gemaakt die je wekelijks kunt veranderen w.b. het menu (wanneer je deze plastificeert), zodat je ook een eeuwig opgeruimd huis kunt hebben! Klik hier voor jouw gratis week routine.

Met het downloaden van deze weekroutine geef je automatisch toestemming om ook mijn nieuwsbrief te ontvangen (je kunt je hier op ieder gewenst moment weer voor afmelden, mocht je hier geen prijs op stellen).

De dagelijkse to-do’s
Het maakt niet uit welke dag van de week het is, je moet nog steeds je dagelijkse klusjes doen als je wilt dat je huis netjes blijft. Afwassen en wassen zijn dagelijkse taken die gedaan MOETEN worden, anders zorgen deze ervoor dat je huis snel ‘volloopt’.