Zomer hier kom ik aan!

Dan sta je voor je kledingkast.  Starend naar alle kleding. De zomer komt eraan en het is tijd om de zomer- en winterkleding uit te zoeken. Alle kleding pak ik uit mijn kast en leg deze op mijn bed en maak mijn kast schoon. In het begin lag mijn hele bed vol met allemaal kleding. Ook ik schrok hiervan. Langzaamaan wordt dit minder…

Kleding dat stuk is, te klein of te groot, kan allemaal weg! Daarna pas ik de kledingstukken waar ik bij twijfel of ik het wel wil houden. Mijn stelregel is: de kleding moet vooral lekker zitten.  En dus niet een broek waarvan de rits elke keer naar beneden zakt. Nu ben ik geen ster in het opnieuw een rits inzetten, dus deze broek gaat weg!

METHODE

De winterkleding die ik niet gedragen heb gaat ook weg. Dat kan ik nu met de methode van Marie Kondo ‘Waar mijn hart een sprongetje van maakt mag blijven! Waar ik niet blij van word gaat weg”. Zo kan ik goed zien, of ik nog kleding nodig heb om stralend de zomer door te komen.
Ik hang alles wat ik wil dragen aan de rechterkant,  aan identieke kledinghangers op  in mijn kast. Dat zorgt voor rust. Nadat ik kleding uit deze kast gedragen en weer gewassen heb, hang ik dit vervolgens links in deze kast weer op!

BESTEMMINGEN

Na de mooie zomerdagen, kan ik zo precies zien wat ik heb gedragen en wat niet. Alles wat nog aan de rechterkant in de kast hangt, heb ik niet gedragen en alles wat links hangt dus wel! Dat wat ik niet heb gedragen, kan na de zomer dus meteen de kast uit en een andere bestemming krijgen. Dan heb je de keuze: marktplaats, weggeefhoek, een goed doel, of de kringloop.

(volgende) Zomer, hier kom ik aan!