Wie is Lotus ruimt op?

 

Ik ben Elise van Heerde (1974), woonachtig in Kampen, moeder van drie kinderen (geboren in 1998, 2001 en 2004). Lange tijd was ik alleenstaande moeder en kostwinner. Als geen ander weet ik – uit soms pijnlijke ervaring – hoe lastig het is om werk en gezin te combineren, en om ‘alle ballen in de lucht te houden’.

Ik weet dat je als moeder/partner vaak weinig tijd voor jezelf overhoudt. Tenslotte is er altijd van alles in huis te doen. Die berg was, die vloer bezaaid met speelgoed, die paperassen die echt eens ordentelijk moeten worden opgeruimd. Eigenlijk ben je nooit klaar en lijkt er nooit eens een moment voor jezelf te zijn. Frustrerend!

Ervaringsdeskundige
Inmiddels kom ik alweer jarenlang beroepsmatig in vele huishoudens. Niet alleen ervoer ik het zelf, ook zie ik om mij heen, de stress van wat een ‘vol huishouden’ met iemand kan doen. Werk, gezin, huishouden, het onderhouden van vriendschappen en familiebanden; het is meer dan een fulltime job om dat allemaal goed op rolletjes te laten verlopen. Niet vreemd dat menigeen hierop stuk loopt. Ook ik.

Gelukkig heb ik aan den lijve mogen ervaren hoeveel makkelijker het leven wordt als je je werk en je huishouden goed organiseert. Daarvoor kreeg ik hulp. Om het aansluitend zelf goed te kunnen (blijven) doen. Mijn leven is sindsdien in balans.

Ik weet dus uit ervaring waar je tegenaan loopt. En ik weet inmiddels hoe je er zelf – met hulp van mij – weer uit kunt komen.

Structuur werkt!
Inmiddels ben ik de beste in het aanbrengen van orde en structuur. Ik ontdekte dat het leven een stuk gemakkelijker wordt, wanneer je je zaakjes op orde hebt en gestructureerd de boel oppakt. Een ontdekking die ik sindsdien graag met anderen deel. Zo merkte ik dat anderen heel blij werden van mijn tips en adviezen. En dus werd het tijd mijn werk over een andere boeg te gooien. Dus startte ik in oktober 2015 mijn eigen bedrijf ‘Lotus ruimt op’. Zodat ik mensen kan helpen met het opruimen van hun huis en hoofd, waardoor mensen weer aan een eigen leven toekomen.

Mijn capaciteiten
‘Opruimen kan ik prima zelf, daar heb ik geen hulp voor nodig!’ Ik hoor het zo vaak. Heus, ik weet hoe het voelt. Je voelt je bezwaard, je schaamt je omdat je moet erkennen dat je het niet alleen kunt redden…

Ik weet als geen ander hoe lastig het is om hulp te vragen en dat ook daadwerkelijk te aanvaarden. Maar het is geen schande wanneer je hulp nodig hebt. Bovendien is mijn hulp discreet.

Ik kan zeer goed luisteren en analyseren. Ik kom met praktische oplossingen. Niet alleen voor de korte termijn, maar voor altijd.

Mijn hulp is erop gericht jou blijvend handvatten te geven om in de toekomst zelf volledig orde op zaken te houden. Ik doe dat met enthousiasme, vakkundig en oplossingsgericht. Ik ben onder alle omstandigheden rustig en begripvol, én een coach die van aanpakken weet.

Papieren’
Ik volgde de opleiding tot professional organizer bij Els Jacobs (De Huishoudcoach®) en ben gediplomeerd Coach AD(H)D. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO) en tevens heb ik de functie als bestuurslid Projecten & Activiteiten. Ik werk volgens de beroepscode die door deze beroepsvereniging is opgesteld.

Lotus

lotus-ruimt-op-lotus

De lotus heeft in het verre oosten een heilige betekenis. De Lotus staat in verband met de zon en de maan, de geboorte en de dood. De bloem van de Lotus opent zich ’s morgens bij het eerste zonlicht en sluit zich weer wanneer de zon ondergaat. De lotusbloem groeit op moerasgrond en drassige ondergrond. Toch is de bloem altijd mooi en zuiver. Het woord Lotus heeft zodoende ook de betekenis van zelfreinigend. Ik zie het ‘organizen’ ook als een manier om zelfreinigend te zijn. Je krijgt weer ruimte en rust in huis en hoofd.

Maar ‘lotus’ heeft voor mij ook nog een andere betekenis. Mijn moeder noemde mij als klein meisje altijd Elizelotus…