Over mij

Achter Lotus ruimt op staat:

Elise van Heerde (1974), woonachtig in Kampen, moeder van drie kinderen (geboren in 1998, 2001 en 2004). Lange tijd was ik alleenstaande moeder en kostwinner.

Als geen ander weet ik – na een pijnlijke ervaring – hoe lastig het is om werk en gezin te combineren. Immers, het leven draait ‘gewoon’ door. Als moeder van twee kinderen met ADD was het een pittige uitdaging.

‘Hoe houd ik het overzicht? Wat kan ik het beste doen, zodat ik tijd overhoud voor mijzelf en de kinderen? Hoe blijf ik een leuke, maar ook vooral een lieve moeder?’

Ouderschap is een fulltime job. Niet vreemd wanneer je hierop stukloopt tijdens of na een heftige gebeurtenis in je leven. Ook ik.

Gelukkig heb ik aan den lijve mogen ervaren hoeveel makkelijker het leven wordt als je je werk en je huishouden goed organiseert. Daarvoor kreeg ik hulp. Om het aansluitend zelf goed te kunnen (blijven) doen.

Mijn leven is sindsdien in balans. Met die ervaring wilde ik graag anderen helpen in soortgelijke situaties. Dit was de start van alles.


Opleiding & training

Ervaring is leuk, maar ik wilde graag ook opleidingen volgen, zodat ik jou op een professionele wijze zou kunnen bijstaan in het proces van: ‘Ik-weet-wel-hoe-ik-het-wil, maar-hoe-dan?’ – naar het moment dat je meer rust, ruimte & overzicht kunt ervaren.

Ik werk graag met mensen. Vooral met diegene die (tijdelijk) door de bomen het bos niet meer zien, naar het moment van: ‘Wauw, dit had ik al veel eerder moeten doen!’. Dat maakt het zo mooi en dankbaar werk.

Door opleidingen en trainingen te volgen, weet ik nu beter wie ik ben en kan ik jou beter helpen bij het vinden van meer rust, ruimte en overzicht in je huis en hoofd.

Ik startte met de basisopleiding van de Huishoudcoach (Els Jacobs) en vervolgens volgde ik de complete Leergang (post HBO) opleiding en trainingen via de School voor Organizing. Nu mag ik zelfs de titel ‘Senior Professional Organizer’ gebruiken.


Eliselotus

De naam ‘Lotus ruimt op’ is tweeledig ontstaan.

De lotusbloem groeit op moerasgrond en drassige ondergrond. Het lotus-effect is het verschijnsel dat optreedt als water of vuil op het blad van een heilige lotus terechtkomt: het blijft niet plakken.

Dit zelfreinigende ‘effect’ zie ik terug in het opruimproces. Door zelf actie te ondernemen krijg je weer rust, ruimte en overzicht.

‘Lotus’ heeft voor mij ook nog een andere betekenis. Mijn moeder noemde mij als klein meisje altijd Elise-Lotus.


Leuke weetjes

Als je mij goed kent weet je dat ik:

graag pure chocolade eet

graag bij mijn paard ben

een MINI station heb

een schroef in mijn hoofd heb

favoriete eiland Vlieland is

HSP ben

niet van zwemmen houd

graag Cappuccino drink