Opruimquotes

Opruimen kun je op verschillende manieren aanpakken. Je doet het alleen of met een vriendin. Je vraagt hulp van een professional of leest er een paar praktische boeken op na en gaat dan aan de slag.

Niet iedereen kan dit alleen en dat is geen schande. Ook ik heb een moment gehad dat alle rommel mij aanvloog. Dit in combinatie met ruis van buitenaf. Een baan, het opvoeden van drie kinderen en alle ballen hoog proberen te houden. Opgeven was natuurlijk geen optie.

Tot de dag kwam, dat ik echt inzag dat ik het overzicht niet meer had. Ik heb aan de bel getrokken. En blij dat ik daarna was! Na een paar keer een paar uur hulp was ik er weer. Overzicht in wat ik belangrijk vond werd weer gevonden en heb tevens de rust en ruimte voor alle belangrijke dingen in het leven weer op kunnen pakken.

Natuurlijk met vallen en opstaan. Ik weet mijn valkuilen en moet mezelf ook nog wel eens terugfluiten. Maar het overzicht blijft. Wanneer er nu soms ruis is dan kan ik het beter handelen. Dit komt omdat alle andere zaken wel op orde zijn. Tevens ook geleerd prioriteiten te stellen en concessies te maken.

Vanavond heerlijk met mijn drie kinderen uit eten geweest. Lekker hoor. Ook dit hoort voor mij bij de belangrijke dingen in het leven.

Op het internet kom ik mooie quotes tegen over opruimen. Ik houd ervan en verzamel ze ook. Verzamelen met mate. Ik heb mijzelf een regel gesteld de mooiste vijf te bewaren. Dus wanneer er weer nieuwe komen dan gaan de minst mooie weer weg. Zo houd ik overzicht.

De quote die mijn zoon vanavond had was hilarisch. Deze past niet echt in een mooie lijst. Hij was nogal dubbelzinnig. Dat heb je met een bijna-14-jarige-puberzoon. Mam zei hij: Weet je wat er later op jouw grafsteen staat? Nadat ik eerst verteld had niet als kasbloempje nog in leven gehouden te willen worden wanneer ik oud en seniel zou zijn…., Nou mam; ¬†Opgeruimd staat netjes!

En ik maar denken dat ze niet met mij meedenken;-)