Ontdek hoe je door minder spullen, meer de regie krijgt over je huishouden.

Opruimen zal vast je hobby niet zijn en huishouden was vast ook niet iets wat je op een verlanglijstje had staan. We krijgen het zomaar cadeau. 

Ik merk dat het vaak de moeders zijn die na het krijgen van een of meerdere kinderen in combinatie met een uitdagende baan het enorm pittig vinden om alle ballen hoog te houden in het huishouden.

Niet zo verwonderlijk. We hebben namelijk geen handleiding hoe dit nu werkelijk zou ‘moeten’. Ja, er zijn wel hulpboeken en flink wat tips te vinden op internet. 

Laten nu die tips vaak niet toepasbaar zijn op JOUW gezin en situatie of op de persoon wie jij bent. Ook daar kan ik inkomen. 

En toch heb ik een EBOOK gemeend te maken met 3 tips waardoor je meer tijd over kunt houden, minder vaak hoeft op te ruimen en vloeren en trappen vrij zijn van spullen. 

Dit EBOOK is toepasbaar op ieder huishouden. Simpel en praktisch. En toch,..

Misschien heb jij al het bovenstaande al geprobeerd en was het niks voor je, of werkte het niet voor jou. Dat kan. Is heel goed mogelijk. 

Deze tips zijn namelijk een hulplijntje. Niks meer dan dat. Het echte werk zit hem erin wat jij voor ogen hebt. Wat wil jij met je huishouden? Waar loop je vast? Zijn het de spullen ? Of is het jouw organisatietalent wat je in de steek laat? 

Baal je van je eigen spullen of heb je te maken met partner en of kinderen die alles laten liggen? Zijn er beperkende factoren aanwezig? Zoals het ontbreken van de juiste routines.

Alles valt of staat natuurlijk met een gedegen plan en voorbereiding. Plus. Wat in jaren zo geweest is kan niet in een paar uurtjes even opgelost worden. En dat hoeft ook niet.

Het is dus belangrijk dat jij weet wat je wilt. Wat is het doel? Opruimen is namelijk maar een klein onderdeel van het geheel om je doel te bereiken. 

Trouwens wel een onderdeel wat veel teweeg brengt. Opruimen zorgt voor ruimte en beweging in wat eerder vast leek te zitten. Opruimen zorgt voor energie wat vrijkomt. In de vorm van emoties, maar ook van fysieke ruimte waardoor je huis weer kan ademen. 

Oh, dit klinkt ietwat zweverig, maar zo bedoel ik dat niet. Ik ben namelijk verre van zweverig. Ik moet ook lachen wanneer Marie Kondo haar spullen bedankt voor het gebruik ervan en deze dan daarna weggooit.  Ha ha,… 

Ik wens je een huishouden toe waar je de touwtjes in handen hebt. De regie hebt over je spullen en alles wat je op je bordje hebt. En daar kan ik je bij helpen. Zoals je wellicht eerder hebt kunnen lezen ben ik ervaringsdeskundige op dat vlak.  


Ben je de chaos zat? Wil jij graag met mij aan de slag in jouw huis? Klik op de volgende link voor meer informatie over het 1 op 1 traject: Van Chaos naar goed georganiseerd. 
Graag meer informatie

 

Wil je eerst nog met mij bellen voordat je een 1 op 1 traject kiest? Dat is mogelijk. 
Ik heb 4 momenten per maand dat ik een gratis sessie weggeef, Wil je dat? Dan vraag ik je om de vragenlijst in te vullen: vragenlijst invullen. Daarna kom ik snel bij je terug om je de gratis sessie in te laten plannen.  

Met opgeruimde groet,
Elise