De ‘opruimcoach van kampen’ verscheen in De Stentor (editie Kampen) van 2 mei 2019. Je kunt hier het artikel lezen. Met dank aan inge Blankvoort voor de tekst en aan Freddy Schinkel voor de foto(‘s).

Lotus ruimt op maakt van opruimen een feest

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – Opruimen. We doen het allemaal. De een beter dan de ander. En soms betekent ‘opruimen’ gewoon het verplaatsen van ‘de zooi’. Elise van Heerde, professional organizer en opruimcoach, helpt jou om gestructureerd op te ruimen en zo orde te houden. Speciaal voor het opruimen van jouw kledingkast, heeft ze een ‘opruimparty voor vriendinnen’ in het leven geroepen. Daarbij leren jij en je vriendinnen samen opruimen. Dat wordt lachen, gieren, brullen.

‘Lijkt het ook alsof er in jouw kledingkast een bom is ontploft?’, zo vraagt Elise zich af. ‘Niet? Gelukkig maar. Toch is bij menigeen de kledingkast één grote wanorde. Speciaal voor diegene die, liefst samen met vriendinnen, eens gezellig wil opruimen, heb ik een leuk arrangement ontwikkeld waarbij je niet alleen met mij, maar met minimaal vier van je vriendinnen jouw kledingkast gaat opruimen!’

Marie Kondo
Sta jij iedere ochtend vertwijfeld naar de inhoud van je kledingkast te staren? Weet jij niet wat je wilt aantrekken, waar dat ene leuke topje ligt, of die fantastische rok die jou zo mooi staat? Pak je steeds opnieuw die mooie, maar veel te strakke spijkerbroek, heb jij nog steeds jurken van tien jaar geleden in je kast hangen? Elise: ‘Misschien hangt er in jouw kast zelfs nog wel kleding wat je nooit hebt gedragen en waar de prijskaartjes nog aanhangen?’ Lotus ruimt op helpt je om je kast eens drastisch op te ruimen. ‘Marie Kondo, de Japanse opruimgoeroe die sinds haar serie op Netflix zoveel bekendheid heeft gekregen, zegt het al: wil jij beginnen met opruimen? Dan begin je met je kledingkast!’ Tijdens de party van Lotus ruimt op, waarbij je ook je vriendinnen uitnodigt, ga jij – figuurlijk – met de billen bloot. Je hele kast wordt leeggehaald. Alle kledingstukken passeren de revue. Wat kun je echt niet meer met goed fatsoen aan? Wat is ‘zo 2010’ dat het echt niet meer kan? Jij, maar vooral je vriendinnen, zullen vertellen wat je weg moet doen. Ze krijgen speciaal voor dit onderdeel van de avond twee bordjes met ieder een duimpje: één omhoog en één naar beneden. ‘Wanneer jij er zelf niet uitkomt, kun je zo het advies van je vriendinnen opvolgen.’

‘Je gaat afscheid nemen van kleding dat te klein, kapot of niet meer flatteus is; je gaat kleding weggooien en weggeven (aan je vriendinnen), en alleen nog maar bewaren wat je echt draagt en graag wilt behouden. Dat ruimt lekker op. Heb jij je keuze gemaakt, dan gaan we je kast opnieuw inrichten’, vertelt Elise. ‘Vanaf dit moment ga je jezelf ook aanleren om, als je nieuwe kleding koopt, afstand te doen van iets ‘ouds’. Op die manier houd je je kledingkast voortaan altijd netjes, opgeruimd en geordend. Oh, en wees gerust: we gaan je afgedankte kleding niet, zoals Marie Kondo dat doet, uitvoerig bedanken. Maar het mag natuurlijk wel. Een beetje emotie zullen je vriendinnen tenslotte heel erg kunnen waarderen’, grapt Elise. ‘Dat wordt lachen geblazen!’

Leermoment
Het opruimfeest met vriendinnen is natuurlijk niet alleen maar een moment van veel lol en plezier. Naast dat er smakelijk kan worden gelachen om ‘absurde kledingkeuzes’, genieten jullie van een hapje en een drankje, maar wordt er ook serieus gewerkt. ‘Tenslotte moeten er serieuze keuzes worden gemaakt. De kleding moet worden uitgezocht en de kast moet (weer) netjes worden ingericht’, aldus Elise. ‘Na een avondje lol kunnen ook jouw vriendinnen zelf aan de slag met hun eigen kledingkast. En mochten zij toch nog wel wat hulp kunnen gebruiken, dan komen we natuurlijk allemaal graag voor een volgende ‘kledingopruimparty’ naar haar huis om samen de juiste keuzes te maken.’ Meer weten? Kijk op www.lotusruimtop.nl.

Facebook-actie:
(april/mei/juni/september/oktober)
Maak van het opruimen van je kledingkast een feest met vriendinnen!

Marie Kondo zegt het al: begin met opruimen door eerst je kledingkast op orde te maken. Dat gaan wij ook doen. Op een avond, samen met je beste vriendinnen. Want opruimen is een feest!

Samen met jou, als gastvrouw, en minimaal vijf van jouw vriendinnen, helpt Lotus ruimt op jou aan een opgeruimde kledingkast. Tijdens een gezellige avond (waarbij veel gelachen mag worden), gaan we ook serieus aan de slag. Tenslotte moet je kast aan het einde van de avond hét toonbeeld van netheid, orde en rust zijn!

Op deze avond ga je ‘met de billen bloot’. Alle kleding gaat je kast uit en wordt getoond. Wat kun je echt niet meer aantrekken, wat had je allang weg moeten doen en wat is er nog steeds ‘hot’? Je vriendinnen gaan het je vertellen door hun bordjes (duim omhoog of duim omlaag) te tonen. Confronterend? Zeker. Leuk? Beslist! En uiterst leerzaam! Want na deze gezellige avond gaan jullie met veel wijsheid weer naar huis. Je vriendinnen kunnen dan, net als jij, zelf heel goed opruimen.

Lukt dat niet zo goed? Geen nood! Lotus ruimt op komt graag nog een keer langs!

Wat mag je op deze avond verwachten?

– Hilarische momenten met je vriendinnen
– Lekkere hapjes en drankjes om er een echt feest van te maken
– Tips en trucs om je kleding eens goed uit te zoeken
– Een opgeruimde kledingkast
– Je kunt je kleding ruilen met vriendinnen (of gewoon alles meegeven; dat ruimt lekker op)

Kosten: 17,50 euro per persoon bij minimale deelname van gastvrouw plus vijf vriendinnen (gastvrouw betaalt niets. Zij ‘host’ deze party en zorgt voor lekkernijen om de avond goed door te komen).

Omdat het een feest is, neemt Lotus ruimt op natuurlijk een cadeau voor de gastvrouw mee…

Lotus ruimt op verschijnt regelmatig in het nieuws. Op deze pagina vind je de originele berichten, aangevuld met screenshots of linkjes naar het geplaatste bericht in de ons omringende media (Kampenonline, Weekblad De Brug, Koggecourant, Weblogkampen, De Stentor, etc.).