Help mijn man is klusser!

opruimen met opruimcoach Elise van Heerde van Lotus ruimt op, zorgt voor rust, ruimte en overzicht in huis en hoofd
opruimen met opruimcoach Elise van Heerde van Lotus ruimt op, zorgt voor rust, ruimte en overzicht in huis en hoofd

We kennen allemaal het programma op tv, waar wanhopige vrouwen tevergeefs aan hun partner vragen om nu eindelijk eens de klussen in huis voortvarend aan te pakken. Ten einde raad schakelen zij dan het programma ‘Help mijn man is klusser’ in om vervolgens de man in kwestie door John Williams aan te laten sporen om toch eens wat te gaan doen.
Klussen lijkt hier het probleem, maar dat is niet altijd zo. Vaak zitten hier dan ook andere problemen achter, waardoor de heren  het overzicht totaal kwijt zijn.

Naar de bouwmarkt..

Hoe vaak gebeurt het, dat mannen aan iets beginnen en vervolgens het gereedschap niet opruimen? Deze mannen zijn er! Ze beginnen aan een nieuwe klus, om vervolgens niet alle benodigdheden te kunnen vinden in de bende gereedschap. Aansluitend rijden ze, al mokkend, naar de bouwmarkt om nieuwe pluggen, hamer en spijkers te kopen. Opruimen scheelt dus tijd, geld en ergernissen.
Ergernissen van zowel man als vrouw.

Gereedschap vinden

Wanneer je een mooi werkbord in de schuur ophangt met daarop de tekeningen van al je gereedschap, en je jezelf aanleert het daar na een klus weer terug te hangen, zie je wanneer je dat niet doet, direct waar iets ‘mist’.
Een lege plek op het werkbord herinnert je veel gemakkelijker  aan de laatste klus waarbij je dan juist dat stuk gereedschap nodig had. Je vindt het dan dus zo weer terug.

Eigen plek

Sommige klussen duren langer, zodat opruimen dan vaak uitgesteld wordt. Je hebt het immers later weer nodig, dus waarom zou je het opruimen? Maar beter is het natuurlijk om je gereedschap na gebruik altijd meteen goed terug te hangen.
Wanneer alles op z’n plek ligt, kunnen zowel man als vrouw terugkijken op een geslaagde klus! Zonder ergernissen, zonder extra geld en met meer tijd voor leuke dingen!

En voorbereiding is daarbij natuurlijk altijd het halve werk!

Geef een reactie