‘Een ander hoeft niet te weten dat ik hulp nodig heb voor zoiets!’

Wat een toffe reactie van een klant afgelopen week! Van: ‘Een ander hoeft niet te weten dat ik hulp nodig heb voor zoiets!’ – naar: ‘Van mij hoef je de auto niet meer een paar straten verderop te zetten hoor!. Zet hem maar gewoon voor de deur, want iedereen mag weten dat Lotus ruimt op mij zo goed helpt!’

Kijk. Hier word ik nu heel erg blij van. De omslag van het moeilijk vinden om hulp te vragen, naar het accepteren en het zelfs willen laten zien hoe fijn het is om hulp te krijgen.

Schaamte
Ondanks dat het gevoel bij de klanten overheerst dat ze opgelucht, meer rust, ruimte en overzicht hebben gekregen, blijft het een ding. Soms word ik gevraagd om de auto verderop in de straat neer te zetten, omdat ze niet willen dat een ander ziet dat jullie hulp nodig hebben voor ‘zoiets’!

Ze ervaren nog schaamte dat ze voor zoiets als je huishouden op orde krijgen hulp vragen aan iemand om dit voor elkaar te krijgen. Want ‘Dat kun je toch zelf? Zo moeilijk is dat toch niet?’ Met deze belemmerende overtuigingen houd je dan je situatie in stand. Ik herken het overigens zelf ook.

Oordelen is zo makkelijk
Wanneer ik bij een Ladies Night sta van de plaatselijke bioscoop heb ik vaak korte gesprekjes met vrouwen die aan mijn kraam komen om te kijken wat ik doe. Vaak zijn ze met meerdere vrouwen of met z’n tweeën en dan is er steevast altijd eentje die gelijk roept: ‘Oh maar dat heb ik niet nodig hoor!’

Degene die het misschien wel nodig heeft houdt dan snel haar mond dicht.. dat weet ik zeker. We weten het soms zo goed voor een ander. En oordelen is zo makkelijk. Herken jij jezelf misschien als de vrouw die dan haar mond dichthoudt, terwijl je eigenlijk best die hulp zou kunnen gebruiken?

Laat maar!
Maar oké, je huishouden blijft ‘een rommeltje’ en het voelt alsof je altijd aan het opruimen bent. Je staat al op met de gedachte dat je eerst moet opruimen voordat je überhaupt kunt schoonmaken en dat maakt dat je dan denkt: ‘Laat maar!’.

Graag zie ik dat ‘zoiets’ als je huishouden weer oppakken na een pittige periode, en daar hulp voor vragen als normaal gezien worden. Net als ‘Hoe doe ik mijn boekhouding?’. Of dat het net zo normaal wordt als het inschakelen van een maatschappelijk werker na een pittige periode.

Dakgoten schoonmaken
Wat zou rust en ruimte en overzicht in huis en hoofd als terugkerende afspraak betekenen voor jou? Immers ga jij toch ook 1 of 2 keer per jaar naar de tandarts, of laat je eens in de zoveel tijd je dakgoten schoonmaken, of je schoorsteen vegen, of pleeg je onderhoud aan je tuin?

Of misschien nog een mooie ter overdenking. Wat doe jij aan zelfzorg/zelf-care? Hoe belangrijk vind jij dat je jezelf goed verzorgt? Ga je naar kapper, nagelstyliste, schoonheidssalon of doe je aan sport?

Hulp vragen
Een praktisch opgeruimd huishouden. Ben jij er klaar voor? Het is helemaal niet gek om hulp te krijgen voor ’ZOIETS’. Het is namelijk geen schande om hulp te vragen. Hulp vragen is namelijk KRACHTIG.

Wil jij ook je graag hulp om je huis & hoofd weer op orde te krijgen ?

Gratis sessie
Geef je op voor een gratis sessie. Dit is een videobel sessie van 40 minuten waarin we jouw situatie doornemen en kijken wat er anders zou kunnen en of ik je daarbij zou mogen helpen. Voordeel is dat deze sessie geheel vrijblijvend is én dat je mij alvast iets beter leert kennen alvorens ik bij je over de vloer kom. Nog een voordeel. Je plant deze gratis sessie zelf in mijn agenda op een voor jou passend moment. Zie ik je snel?