Teleurstellend

Opruimen met partner en kinderen

Heerlijk. Je had een momentje vrij om flink op te ruimen. Alles is weer om door een ringetje te halen. Opgeruimd en schoon. Zo fijn om die ruimte te voelen. Vooral wanneer je thuiskomt na een dag werken. Of als je beneden komt na een rustgevende nacht.

Dacht iedereen er maar zo over. Niks is minder waar. Je draait je nog niet om of je huis lijkt alweer een ontplofte bom. Vreselijk! Waarom doe ik nog mijn best? Zien ze dat dan ziet?

Je raakt van dit soort acties redelijk gedemotiveerd en de moed zakt je steeds verder in de schoenen om opnieuw alles weer aan te pakken. Het is niet een plek in huis, nee, gewoon overal! Tenenkrommend.  Zouden meer mensen dit herkennen? Hoe doen zij dit dan?

Tips:

Niet iedereen is hetzelfde. Ook niet in het ervaren van ‘rommel’. Wanneer je opruimt doe je dit voor jezelf, niet voor een ander. Verwacht dan ook niet dat jouw opruimacties door gezinsleden of partner met enthousiasme worden ontvangen.

Daarnaast heb je vaker laten zien dat je gestopt bent met het op orde houden van het huis. Daaruit zouden ze kunnen opmaken dat jouw grillen wel weer overwaaien. Laat eerst zien dat je deze lifestyle hebt aangemeten, zodat zij daarna hun medewerking gaan verlenen.

De overtuiging om mee te doen met jouw manier van leven in een opgeruimd huis, zal ook makkelijker worden door het volgende. Wanneer zij merken dat opruimen ook geweldige voordelen heeft. Plus dat jij hen kan uitleggen hoe zij snel en praktisch resultaat kunnen boeken.

Ruim samen met je kinderen op. Zo leer je aan hen hoe dit werkt en dat het niet zo is dat jij dit altijd doet. Of de kaboutertjes?!

Tot slot:

Laat je vooral door onwillige kinderen, of partner niet uit het veld slaan. Ga door met jouw gekozen lifestyle. Jij voelt je er prettig bij en ervaart de rust, ruimte & overzicht.

Geef een reactie