ERVARINGEN

Natuurlijk kan ik vanuit mezelf vertellen wat ik doe en wat mijn dienstverlening voor anderen betekent, maar… nog beter is het om die mensen zelf aan het woord te laten. Kortom: hieronder vertellen mijn klanten wat zij ervan vinden/vonden om met ‘Lotus ruimt op’ samen te werken.

Elise is bij ons gekomen tijdens een hectisch moment in ons leven. Jonge kinderen en door de bomen het bos niet meer zien. Chaos in de planning en alles stapelde zich op. De hulpvraag was: Hoe draai je een gezin met autisme en hoe plan je dan ? Maar ook; Hoe plan je dan ook tijd voor jezelf?

We zijn nu ruim een jaar verder met hulp en we zien duidelijk verschillen met hoe het eerder was. De zolder is opgeruimd en beetje bij beetje hebben wij meer grip op ons leven en het organiseren van het huishouden. Er is tijd over om wat leuks te kunnen doen met de kinderen. We krijgen zelfs complimenten over onze woonkamer hoe netjes deze nu is. Met dank aan Elise die ons nog steeds aanstuurt . Wij doen nu zelf het werk wat normaal te lang had gelegen of had geduurd en zorgen dat er nu overzicht blijft.

Door de gegeven adviezen en tips, maar ook door het bespreekbaar maken van onze beperking, hebben wij een nieuwe start kunnen maken. Met vallen en opstaan, zoals wij dit jaar hebben mogen ervaren. Mijn partner ziet nu ook in, dat hij ook een aandeel heeft binnen het gezin. Hij zet ook zijn beste beentje voor. Dit maakt dat ik mij nu niet meer alleen voel bij alles wat er gedaan moet worden. Mijn motto nu; Een opgeruimd huis is geen vol hoofd en…tijd voor jezelf!

Pedagogisch medewerkster en medewerker 3-ploegen dienst tapijtindustrie

Ik heb al sinds ik me kan herinneren moeite met het netjes houden van mijn huis. Dat zorgt er voor dat ik mensen niet uitnodig, en de paniek uitbreekt als er iemand voor de deur staat. Toen ik Elise (Lotus ruimt op) benaderde liep de stress zelfs zo hoog op dat ik even getwijfeld heb om het af te zeggen. Gelukkig heb ik het door laten gaan! Elise is samen met me door het huis gelopen, heeft nooit geoordeeld, niet gezegd: Sorry, maar dit is zo’n puinhoop, hier kan ik niets mee.
Samen hebben we de zolder, woonkamer en keuken opgeruimd, en door haar onuitputtelijke optimisme, complimenten en hulp leer ik eindelijk om ruimtes netjes te maken en te houden.
De vooruitgang is niet alleen in huis te zien, ook in andere facetten komt het terug. Ik ontbijt met heerlijke smoothies want het aanrecht is leeg en ik slaap veel beter.
Ik hoef ook niet meer te zoeken naar een plek om mijn bord eten neer te zetten, we hebben ruimte gemaakt in de keuken om daar rustig te kunnen zitten.
Ik ben er nog (lang) niet, ik heb nog een hoop te leren, vooral het bijhouden (en afwerken) van lijstjes. Dat heb ik nooit eerder geleerd, dus heb ik hier een hoop hulp bij nodig. Elise helpt met huiswerk, berichtjes en telefoontjes om steeds een stapje verder te komen.
Afspraken afzeggen doe ik niet, inmiddels vertrouw ik Elise voldoende om haar met een gerust hart binnen te laten, ook al ben niet tevreden over hoe het huishouden er bij ligt!
Henk

Dank je wel Elise. Wat is dit fijn voor Marco en mij. Hij is er zo blij mee. Een geordende kamer én zelf gedaan! Super. Je doet dit geweldig. Ruimte ook in zijn hoofd en zonder mopperen of ruzie. Top!
Nathascha

‘Lotus ruimt op heeft mij veel bruikbare tips gegeven voor het ordenen en wegdoen van spullen. Ze stond naast me bij het uitzoeken en stelde de juiste vragen. Het was voor mij een goede en leerzame ervaring, en met de tips die ze gaf kan ik zelf aan de slag!’
Anoniem

‘Als je het lastig vindt om spullen weg te doen, terwijl je weet dat het wel beter zou zijn, is een opruimsessie van Lotus ruimt op een aanrader.
Bij Elise voel je je snel op je gemak en hoef je je niet ongemakkelijk te voelen over dingen waar je eigenlijk niet zo trots op bent.
Je krijgt hele praktische tips waar je ook na de sessie veel aan hebt.’
Anoniem

Na veel denken heb ik jouw hulp toch aanvaard en nagedacht dat ik het niet alleen kan.
Ik had overal kleren liggen en die bleven er liggen.
Op 10 februari ging het eindelijk gebeuren.
Jij pakte de kleren en ik moest zeggen bewaren,twijfel of wegdoen. Ik heb rustig alles nagekeken en de kleren bewaard die ik ook echt draag en de rest weggedaan. Jij gaf mij de tijd om te beslissen wat te doen met de kleren. Het resultaat is dat ik 3 vuilniszakken heb weggedaan.
Ik schaamde mij erg omdat ik zo,n rommeltje had. Maar het is allemaal goed gekomen. Ik heb heel veel aan jou gehad en het was prettig om dit met jou te doen.
Tegen een ander zou ik zeggen ‘wanneer je moet opruimen, en je kunt dit niet alleen, vraag dan om hulp via www.lotusruimtop.nl’
Het is mij prima bevallen en wie weet kom ik je weer een keer om hulp vragen.
Dank je en groetjes,
Anoniem

Van nature ben ik redelijk chaotisch. En de tijd vliegt voorbij. Op een gegeven moment kijk ik rond en zie dan dat mijn huis wel lijkt ontploft! Dan raak ik in paniek en weet ik niet waar ik moet beginnen met opruimen en schoonmaken. Elise heeft me een tijd geholpen door tweewekelijks langs te komen en orde en schoonheid te SCHEPPEN. Ze doet dat met handige ideetjes, en oog voor detail. Ze neemt het heft in handen maarrrrrr: Wil ook dat je zelf wat doet met haar ideeën en suggesties, om zo de boel een beetje op orde te HOUDEN! De laatste tijd doe ik het allemaal zelf, maar soms denk ik nog wel: ‘Oei, wat zou het fijn zijn als Elise even een ochtend in kon springen’.
Jolanda

Ik zag door de bomen het bos niet meer. Ik wist niet waar ik moest beginnen met het opruimen en het ordenen van mijn huis en de administratie.
Ik vluchtte mijn huis uit om maar niet in de rommel te zitten. Nu ik in contact gekomen ben met Elise, brengt het opruimen mij veel meer rust in mijn hoofd en in mijn gezin.
Het is per slot van rekening toch heel fijn om in een opgeruimd huis,  in plaats van in een rommelig huis thuis te komen.
Ik weet het, ik ben er nog lang niet, maar het einddoel  is in zicht. Bedankt Elise!
Henriette

Hartelijk gefeliciteerd Elise. Een mooie site.
Ik wens je alle succes van de wereld met je nieuwe loopbaan als huishoud coach en aan jouw professionaliteit zal het niet liggen. Jij hebt bij mij bewezen dat je het helemaal in de hand hebt.
Je hebt mij zo goed geholpen een start te maken met opruimen toen ik het niet meer zag zitten. Ik heb nog dagelijks gemak van wat je mij leerde.  Heel veel succes voor de toekomst.
Marijke Vosmeijer (in memoriam)