Wil jij een huis, waar je je thuisvoelt?

Ja, het is niet eenvoudig om dit eventjes voor elkaar te krijgen. Pffft..vertel mij wat.

Dit doet me denken aan één van de ‘eigenschappen’ uit mijn favoriete boek: The 7 Habits of Highly Effective People van Stephen R. Covey. Dat is: Begin with the end in mind. If your ladder is not leaning against the right wall, every step you take gets you to the wrong place faster. Vertaling: Begin met het einde in gedachten. Als je de ladder niet tegen de juiste muur zet, kom je bij elke stap die je neemt, sneller op de verkeerde plek.

Resultaat

Dit gaat over verbeelding – de mogelijkheid om te visualiseren wat je op dit moment nog niet met je ogen kunt waarnemen. Want wanneer je geen duidelijk beeld hebt van wie je bent en wat je wilt, geef je eigenlijk andere mensen of gebeurtenissen de macht om jouw leven in een richting te duwen.

Begin met het einde in gedachten betekent dat je elke dag of elk project start met een duidelijke visie op de gewenste uitkomst en de kans is veel groter dat je die ook echt bereikt.

Wijsheid

En maak heel concreet in wat voor omgeving jij wil leven, hoe je interieur eruit ziet. Kijk vooral naar wat je rustiger en blijer zou maken. Dus het hoeft heus niet groots en meeslepend, met villa’s, zwembaden en thuisbioscopen zoals je in MTV Cribs ziet.

Misschien zou het jou al een opgelucht gevoel geven als je bedenkt dat je graag in een licht huis wilt wonen, met veel planten binnen en een plek waar je yoga-mat standaard uitgerold klaar ligt.

Een mooie vakantiefoto geprint aan de muur en een plek waar je je dierbare ansichtkaarten tentoonstelt. Of dat je droger gemaakt is en de slaapkamer in een andere kleur geschilderd is.

Toverstokje

Neem een ruimte in je huis in gedachten, bijvoorbeeld je woonkamer. Stel, je hebt een toverstokje en álles is mogelijk. Hoe zou je willen dat het eruit zag? Wat wil je veranderen in de interieur? Wat is je ideaal?

Schrijf minimaal 10 concrete punten op. Zo heb je een lijstje van hele concreet uitvoerbare dingen waar je aan kunt werken.

Een voorbeeld is:

  • Dat de lamp naast de bank het weer doet
  • Dat er een mooie cactus in de vensterbank staat
  • Dat het schilderij van mijn vriendin aan de muur hangt
  • Dat de vloer leeg is, behalve de meubels
  • Dat ik een vaste plek heb voor de tijdschriften
  • Dat de was opgevouwen en gestreken in de kast hangt

Neem hier even een kwartiertje de tijd voor. Succes!

En als je zover bent? Zet als beloning een kop thee en stort je weer kwijlend op de VT-wonen inspiratie. Begin met het einde voor ogen! Een moodboard kan je daarbij helpen.

Quote: The key is taking responsibility and initiative, deciding what your life is about and prioritizing your life around the most important things – Stephen R. Covey

Quote: De sleutel is het nemen van verantwoordelijkheid en initiatief, beslissen waar je leven over gaat en prioriteit geven aan de belangrijkste dingen rondom jouw leven – Stephen R. Covey

Geef een reactie