‘Waar je zelf dan niet aan denkt! Zo simpel.’

Waar de een bergen verzet als het gaat om werken, kinderen opvoeden en huishouden doen (dan heb ik alles eromheen nog niet eens benoemd), is het voor jou toch net even iets anders… Hoe doen anderen dit dan toch?! Regelmatig komt het stoom je uit je oren, als je kinderen net nadat jij zo grondig had opgeruimd en schoongemaakt de hele boel weer op de kop hebben gezet. 

Handen in je haren
Met een vol huis, zonder overzicht raakt je hoofd ook sneller vol en is het niet vreemd dat je hersenen overuren draaien en niet doen wat jij zou willen. Het organiseren van je huishouden zonder dat je met je handen in je haren vliegt: ‘Hoe- krijg- ik – dit-nu – weer -voor – elkaar?’

Altijd blijven lachen
Ik begrijp dit als geen ander en daarnaast is het gewoon bewezen dat je hersenen nou eenmaal overuren draaien bij het leven wat wij denken te moeten leven. Overal aan meedoen, altijd aan staan, altijd attent moeten zijn, altijd blijven lachen, vooral laten zien dat alles erg goed gaat.

Klaarstaan voor anderen
Dat houd toch niemand vol? Nou ik dus niet. En daarom moest het anders. Ik merkte dat ik langzaamaan niet meer bij mijzelf bleef. Oftewel. Ik luisterde niet meer naar wat ik belangrijk vond, voor mijzelf. Klaar staan voor anderen, hoe fijn, hoe makkelijk ook. Maar wat wilde ik zelf?

Graven & spitten
Dat was best even een zoektocht. Immers had ik mijzelf jaren aan de kant gezet om de beste versie te geven als alleenstaande moeder. Dacht ik. Nu werd het tijd voor mijzelf. Het werd even graven en spitten, maar ik moet zeggen. Het is gelukt. Ik kan nu zeggen dat ik een betere balans heb tussen, een-beetje-meedoen-met-de-rest en dingen doen die voor mij super belangrijk zijn.

Aanrommelen
Dingen doen los van opruimen en het huishouden of werk. Zoals creatief zijn op Canva en paardrijden en een beetje aanrommelen rondom huis en dan het liefste samen met Alex. Heerlijk!

Volhouden
Weet jij van jezelf wat belangrijk is voor jou, om alles te kunnen dragen, om het vol te houden? Om alle ballen hoog te kunnen houden? Een huishouden  –  uitdagende werk – opvoeden van kinderen? Hoe doe jij dat? Misschien stel ik je nu een vraag, waar je niet direct het antwoord op weet. Misschien moet je net als ik eens goed graven of spitten. Geen probleem.

Op de rit
Het was ook voor mij heel erg belangrijk, merkte ik later, om goed te weten wat voor mij de dingen waren die mij hielpen om alles op de rit te kunnen houden. Het overzicht te hebben en routines aan te leren. Het opruimen van mijn huis deed ik in fases. Het was immers ook niet in een dag ontstaan.

Minder spullen
Het opruimen van mijn huis, wat op zich niet eens een pakhuis, of vreselijk vies was, zorgde na het opruimen voor rust en ruimte. Minder spullen in lades en kasten. Het zorgde voor overzicht. Het (snel) weer kunnen vinden van alle spullen. Minder spullen om te onderhouden, of keuzes over te moeten maken. Wat een energie gaf dat!

Opgeruimder dus sneller
Het huishouden doen werd echt simpel. Hoe meer ik te doen had, hoe sneller ik vloog. Mijn overzicht voor de huishoudelijke taken, die wekelijks weer terugkwamen, die maakten dat mijn huis steeds opgeruimder en schoner bleef. 

Vol hoofd
En nu kom ik op de titel van deze nieuwsbrief. ‘Waar je zelf dan niet aan denkt! Zo simpel.’ Wanneer je hoofd zo vol zit met alles wat je moet doen en moet regelen, want dat is gewoon een feit. Dan is het niet gek dat je binnen jouw mogelijkheden van het voeren van een huishouden niet de beleving hebt, dat wat jij doet niet goed zou zijn, of zou werken.

Vroeger
Je hebt vanuit je jeugd, misschien van je moeder, dingen meegekregen hoe zij dingen aanpakte m.b.t. het huishouden. Sommige daarvan pluk je wellicht de vruchten van, maar in meerdere dingen is jouw huishouden in niets wat het lijkt op hoe het er bij jou thuis vroeger aan toe ging. Toch? 

Té simpel
Vaak merk ik bij klanten dat ik handigheidjes aanrijk die voor mij werken en dan hoor ik vaak: Dat ik daar niet aan gedacht heb, gewoon TÉ simpel! Je doet vaak alles namelijk zoals je dat geleerd hebt of bedacht hebt. Dat hebben we allemaal.

Stoom uit je oren
Maar wanneer er regematig stoom uit je oren komt, of je met je handen in je haar zit en niet meer weet hoe je het anders zou kunnen/moeten doen…  lees dan toch nog even verder.

Verandering
Loop jij dus tegen dingen aan die je niet goed rond gebreid krijgt in je huishouden? Of het nu gaat om huishoudelijke taken, planning, organiseren of opruimen. Wil jij dit op deze manier blijven doen? Of wil je graag verandering? Kijk dan vooral eerst naar het totaalplaatje. En wat jij eruit haalt. Wat haal jij er uit?

Delegeren of schrappen
Waar zitten je energie lekken en wat doe jij om deze te veranderen, of ervoor te zorgen dat je voldoende leuke dingen blijft doen waardoor je het allemaal volhoudt? Of moeten er keuzes gemaakt worden dat je teveel om handen hebt? Dat er meer taken verdeelt of geschrapt moeten worden? 

Rond de tafel
Zeg je: Hé, maar nu sla je de spijker op z’n kop! Dit klinkt mij bekend in mijn oren. Het klopt wat je zegt en ik zou graag eens met je rond de tafel willen om te kijken wat je voor mij kunt betekenen. Nou. Dat kan!

Professional Organizer of Opruimcoach
En zo zie ik, dat mijn vak als opruimcoach, toch weer meer de naam van professional organizer mag hebben. Het gaat namelijk vaak helemaal niet over opruimen alleen. Er komt zoveel meer bij kijken.

Voor jou de volgende mogelijkheden: 

Je wilt groots aan de slag:
Dan heb ik het 1 op 1 traject van chaos naar goed georganiseerd voor jou. Samen gaan we dan fysiek aan de slag in jouw huis. 

Je weet nog niet goed of het nu het juiste moment is: 
Dan heb ik voor jou een vragenlijst. Vul deze in en krijg een gratis sessie met mij. Je krijgt 3 tips en daarnaast kijken we of je samen met mij aan de slag wilt gaan. 

Je wilt een ZOOM sessie met mij(QUICK SCAN) waarbij je ‘de kracht van opruimen ondekt’ en mij ‘online’ door je huis heen leidt om te laten zien waar je tegenaan loopt. Om vervolgens zelf met mijn gegeven tips en adviezen aan de slag te gaan. 

Op dit moment heb ik met de QUICK SCAN een zomerse aanbieding: van 105,- nu voor €94,50 . 
Aanmelden voor de quick scan.

Woon je verder dan 20 kilometer rond Kampen? Dan heb ik voor jou het online 1 op 1 traject. Dat is een pilot. Daarom nu voordelig(er) bij aanmelden t/m september. Dus wees er snel bij. Vraag voor meer infomatie: info@lotusruimtop.nl

Volg je mij nog niet zo lang en wil je mij nog even iets beter leren kennen? Dan verwijs ik je graag naar mijn pagina: over mij.