Volle wasmand en een volle kast?

Het lijkt soms zinloos, die volle wasmand, kleding opvouwen en opruimen. Wanneer houd het nou eens op? Ik kan je een ding zeggen: het houd niet op. Maar het kan wel anders.Hoe dan (?) hoor ik je denken..

Ik heb hier een aantal punten waar je rekening mee kunt houden of eens over na kunt denken. Er zit namelijk een overlap tussen die volle wasmand en de opgeruimde kledingkast. 

Wanneer ik bij klanten kom is het regelmatig het geval dat de was niet op orde is en/of de kledingkast helemaal uitpuilt. 

Wasmanden blijven met opgevouwde was voor de kasten staan. Met als (eigenlijke) reden dat de was vaak niet eens in de kast past. 

Wasmanden met vieze was zitten altijd overvol en er lijkt aan de was nooit een eind te komen. Maar waar zit ‘m dat nou in?

Hier een aantal punten waar je aan kunt denken: 

✅ teveel kleding
 Hoeveel kleding heb je? Ik ken vrouwen die bijvoorbeeld 3 kasten met kleding alleen voor hunzelf hebben. Hoeveel kleding wil je, hoeveel ruimte (kasten) wil je beschikbaar stellen voor al jouw kleding? Ik wil zelf niet meer dan 1 kast voor mijzefl voor kleding. Mijn kleding moet dus in die ene kast passen. Meer ruimte wil ik er dus ook niet aan kwijt zijn.

✅ te vaak kleding in wasmand
Hoe vaak was je kleding? Dit is wel afhankelijk van verschillende aspecten. Sport, werk, zweten. Gooi je té makkelijk kleding in je wasmand? Wil je duurzamer en goedkoper leven, dan is dit een moment om eens te checken hoe dit voor jou is. Je kunt kleding vaker te luchten hangen voor een openstaand raam. 

✅ vaak kleding kopen
Koop je vaak kleding? Waarom doe je dit? Wat is jouw doel van kleding kopen? Gewoon omdat je nodig hebt? Of omdat je niet lekker in je vel zit en je dan iets koopt waardoor je je weer even beter voelt? Probeer voor jezelf eens helder te krijgen hoe dit voor jou is. 

✅ weinig kleding wegdoen
Je kunt kleding wegdoen, omdat het niet meer past, vlekken, vale stof, te groot, te klein, of omdat je het niet meer mooi vindt. Maar als je dit niet doet en toch kleding blijft kopen dan puilt je kast binnen de kortste keren uit. Kun jij makkelijk afstand nemen van kleding?

 geen overzicht in kasten
Wanneer je stress ervaart door omstandigheden. Geen tot weinig energie hebt, enorm druk bent met alle ballen hooghouden. Of je hebt moeite met organiseren in het algemeen (bijvoorbeeld door AD(H)D). Je ervaart geen ruimte (tijd) en rust om kleding netjes te sorteren en in je kasten op te bergen. Dan is het aannemelijk dat je kast sneller chaos wordt dan anders. Herken je jezelf in een van deze punten? 

✅ meerdere maten kleding in de kast
Je kent het misschien wel. Je wisselt nog al eens van kledingmaat. De ene keer weeg je meer en na lang ploeteren weeg je minder. Dit maakt dat je voor jouw gevoel geen afscheid kunt nemen van verscillende maten kleding in je kast.

Makkelijker keuzes maken
Dan is het goed om eens na te denken bij welke maat jij je het beste voelt. Dat maakt de keuze makkelijker om afscheid te nemen van veel grotere of kleinere maten kleding.

Zonde
Vind je het echt super zonde om jouw mooie ( en soms duur gekochte kleding) weg te doen? Geef het dan weg aan iemand die je het gunt. Of doneer het aan een kerkgenootschap of een goed doel. Dat maakt het vaak makkelijker om je nog goede kleding een nieuw leven te kunnen geven.

Herken je jezelf in bovenstaande punten? Loop jij vast met de was en/of je kledingkast? Wil je graag 2 opruimsessies met mij hebben om dit aan te pakken? 

Twee opruimsessies van twee uur per keer met daarin het samen met mij aan de slag te gaan met het opruimen van je kledingkast(en) en daarnaast help ik je met het uitfilteren van bovenstaande punten die voor jou gelden en deze aan te pakken. Dat doen we d..m.v. een plan. Daarnaast een derde sessie na 8 weken om de puntjes op de í’ te zetten. 

Deze 3 sessies samen kosten €297,- euro, exclusief brandstofkosten. 

Dus ben je je overvloed aan kleding zat en wil je heel erg graag meer overzicht in je was en in je kasten? Neem dan contact met mij op: dit kan via: info@lotusruimtop.nl 

Ga naar onderstaande link voor de actie.

Geef een reactie