Rommellade

Rommellade

Wie kent het niet? Een lade van al je lades die je hebt is een echte rommellade. Een lade waar alle rommeltjes en items liggen die geen vaste plek hebben gekregen.

Je kunt denken aan sleutels zonder eigenaar, batterijen, elastiekjes, dicht strips voor vuilniszakken, broodzak clipjes, papiertjes met telefoonnummers, kassabonnen, autootje zonder wiel, zonnebrillen, schoenveters enz.

Wat doe je nu met zo’n rommellade? Ik zeg; ‘Gewoon een rommellade houden’.

Ik vind het prima om een rommellade te hebben, maar dan wel een geordende lade. Een met vakjes erin. Op deze manier krijg je in deze lade ook wat overzicht en gaat opruimen de keer erop veel sneller.

Daarnaast is het goed om bij de items die je tegenkomt in je lade je af te vragen waar je dat item voor gebruikt.

Voorbeeld: kassabonnen. Waarom bewaar je deze? Om overzicht te hebben over je uitgaves? Dan zouden deze bonnen beter bij je administratie passen, maar als eerste station is deze lade prima.

Zorg dat er een paperclip om de kassabonnen komt, zodat je deze bij elkaar houdt.

Sleutels: ga na bij alle huizen, schuren, fietsen of deze sleutels nog nut hebben. Maak labels aan de sleutels. Gooi ze anders weg bij oud ijzer.

Kortom, een rommellade mag best, maar maak dan wat overzicht, door het plaatsen van een bestekbak met vakjes.  Zoek de spullen uit en geef ze een vaste plek.

Op die manier kun je zelfs ervoor zorgen dat je geen rommellade meer nodig hebt.