Mijn man is een sloddervos, wat nu?!

Kies het juiste moment
Op de momenten dat je spullen in huis ziet rondslingeren van je partner (of kinderen) kun je daar behoorlijk geirriteerd door raken. De kans dat je op dat moment er iets op een rustige manier brengt is dan erg klein. 

Wacht daarmee liever totdat jullie aan het eten zijn. Leg hem uit wat alle losse ’troepjes’ en alle on opgeruimde spullen van hem overal in huis met jou doet en wat het jou aan energie en frustratie én tijd kost om elke keer het huis op orde te krijgen. 

Vertel hem hoe jij het wel zou willen, Wat volgens jou de plekken zijn waar alles hoort te liggen. En dat je hem de tijd geeft om daaraan te werken. Ook dat je begrijpt dat ‘slechte’ gewoontes niet zomaar even te veranderen zijn. 

Niet opkroppen
Krop vooral niet op waar je mee rondloopt en praat er dus over. Beter dan opkroppen, waardoor de kans bestaat dat je een keer explodeert en hele lelijke dingen naar je partner (of kinderen) roept waar je later spijt van hebt. 

Tegenstand van je partner is dan namelijk te verwachten en dan krijg je vast kous op je kop. Tenslotte voel jij je onbegrepen. Oftewel. Kies het juiste moment om erover in gesprek te gaan. 

Niet in gesprek bij ruzie
Wanneer je in een ruzie begint over zijn ’troep’ dan kun je er donder op zeggen dat hij jou ook alles verwijt wat jij niet goed of verkeerd doet. Niet doen dus. Kies het juiste moment!

Waar gaat het nu werkelijk over? 
Wanneer je kibbelt of ruziemaakt over rondslingerende was, of losse spulletjes en post die dagenlang op de eettafel blijft liggen, maar gaan deze woordenwisselingen echt over het huishouden, of ligt er iets anders onder wat naar boven komt tijdens deze ruzies naar boven komt? 

Echt over rommel
Jullie denken echt verschillend over ‘rommel’. Jij voelt  en ervaart rust bij een opgeruimd huis en je partner denkt waar maak je je druk over en kan prima leven met overal wat spullen. 

Jij ergert je het meeste eraan, omdat jij degene bent die het huishouden voor het grootste deel doet en daar dus elke dag mee geconfronteerd wordt. Ook wanneer je een vrije dag hebt, met als gevolg dat je het gevoel hebt er alleen voor te staan. 

Onuitgesproken zaken
Wanneer jullie kibbelen over huishoudelijke zaken kan er ook iets anders zijn wat er in jullie leven samen niet zo lekker loopt. Misschien weet je wel wat er speelt, of misschien niet, maar het uit zich op het moment van ruzie over opruimen van spullen of huishoudelijke taken. 

Wat er dus feitelijk aan de hand is wordt niet uitgesproken. Dat is mogelijk omdat je het nog niet weet of dat je het nog niet durft te bespreken. Ondertussen mopperen jullie verder over niet opgeruimde wasgoed, of spullen die niet te vinden zijn. 

Is het zo dat er dus dieperliggende issues zijn dan moeten deze eerst uit de weg geruimd en aangepakt worden. Rommel is dan namelijk ondergeschikt aan het daadwerkelijke ‘probleem.’

Opgeruimde groet,
Elise 

Ben je de chaos zat? Wil jij graag met mij aan de slag in jouw huis? Klik op de volgende link voor meer informatie over het 1 op 1 traject: Van Chaos naar goed georganiseerd. 
Graag meer informatie

Wil je eerst nog met mij bellen voordat je een 1 op 1 traject kiest? Dat is mogelijk. 
Ik heb 4 momenten per maand dat ik een gratis sessie weggeef, Wil je dat? Dan vraag ik je om de vragenlijst in te vullen: vragenlijst invullen. Daarna kom ik snel bij je terug.