Mam, wat eten we vandaag?!

En hoe je op ‘drukke’ dagen slim huishoudt

Een huishouden runnen met kinderen? Dat kan naast het ondernemerschap een flinke klus zijn. Laten we wel zijn – we hebben niet allemaal het wiel uitgevonden en een handleiding gekregen hoe je kinderen opvoedt. En al helemaal niet wanneer jouw kind net alles even anders doet en bedenkt.

Je kent het vast wel. “Mam, wat eten we vandaag?’ Wat ik dan vaak riep was: ‘Nou in ieder geval geen P, P of P!’ Daarmee bedoelde ik dan geen patat, pizza of pannenkoeken. Wanneer mijn zoon er dan op aandrong om toch te vertellen wat we aten dan wist ik soms natuurlijk al dat hij het niet lustte. Dan was het antwoord ook niet wat hij wilde horen, maar oké. Het werd gelukkig vaak geen drama. Soms gewoon een extra boterham. Ook goed.

Met onze volle agenda’s als ondernemende moeder kunnen we het ons niet permitteren om aan het einde van een dag al teveel gemekker te hebben over het eten. De avondmaaltijd zou namelijk een leuk en fijn moment van de dag mogen zijn waar iedereen iets kan vertellen over hoe zijn of haar dag was. Toch?!

Dan heb ik voor jou een handig, praktisch advies. Maak op zondag (of maandag) een menu rooster. Daarin rekening houdende met de ‘drukkere’ dagen voor jezelf . Daarnaast in dit menu ook rekening houdend met wat de kinderen lusten.

Er mogen ook makkelijkere dagen tussen zitten, maar overwegend goede voedzame kost. Natuurlijk zitten er ook dagen tussen dat je wellicht niet aan ieders wens kunt voldoen, maar doe dit dan niet op een super volle/drukke dag.

Wanneer je dit dus wekelijks van te voren al kunt tackelen is de kans dat je gezellig een avondmaaltijd nuttigt aanzienlijk groter. Slim toch?!

Menu rooster voorbereiding:

  • Notitieboekje pen / mobiele telefoon
  • Check je voorraadkast en koelkast
  • Check je agenda voor ‘drukke’ dagen
  • Noteer wat je nodig hebt voor komende week
  • Noteer wat je nodig hebt aan voorraden
  • Plan de gezonde dagen
  • Plan de makkelijkere dagen
  • Plan een p, p of p dag (om de week, of eens in de maand)

Met dit rooster geef je jezelf meer rust over de week heen. Het is duidelijk voor iedereen wat er gegeten wordt en voor jezelf weet je wat je aan boodschappen mee gaat nemen.

Wil je dit rooster voor in je keuken, zodat iedereen dit kan zien? Kies hier dan voor de week routine. In deze weekroutine staat naast het week menu, meerdere huishoudelijke taken die je wekelijks kunt oppakken. Wanneer je dit wekelijks doet, afhankelijk van je gezinssamenstelling lukt het je om het overzicht weer (terug) te krijgen.

Wil je als ondernemende moeder je huishouden snel en makkelijk op orde hebben en houden? Kies dan ook voor het rooster van de avond routine.

De roosters zijn een richtlijn. De dagen die genoemd zijn, kunnen voor jou andere dagen zijn. Wekelijks je beddengoed wassen, doe je misschien ook niet Maar dan pak je gewoon een andere taak op voor die week. Heb je naar aan leiding van beide roosters vragen of opmerkingen. Laat mij dit vooral even weten. Dit kan via https://www.lotusruimtop.nl/contact