Ik moet je eerlijk iets bekennen

Vaak weten we het goed voor een ander, of voor onszelf

Ik moet je eerlijk iets bekennen. Ook ik ben maar een mens en weet dat mijn irritatie punt lag bij het feit dat wanneer een moeder (met een vader) liep te klagen over hoe moeilijk ze het had met 1 kind om alle ballen hoog te houden. Ik vond dat wat moeilijk te verteren.

En begrijp mij niet verkeerd. Ik weet nu dat dit mogelijk is. Daar is geen discussie over mogelijk.

Maar vanuit mijn eigen ervaring toentertijd (die totaal anders was dan die van die ene moeder met dat ene kind – weet ik nu) was ik met 3 kleine kinderen in mijn eentje en rooide ik het,.. En dat was flink pittig. Ik dacht toch wel pittiger dan met 1 kind.

Ik wist het zo goed voor mijzelf dat ik vond dat ik het allemaal alleen moest kunnen. Flauwekul natuurlijk. Daarmee zette ik mijzelf behoorlijk klem. Door uiteindelijk toch hulp te vragen kwam ik verder.

Ik had met 3 kleine kinderen niet makkelijk praten, maar ook jij met 1 kind kan het vreselijk zwaar hebben.

Geen enkele situatie is hetzelfde weet ik nu. Door mijzelf te ontwikkelen en kennis op te doen via @schoolvoororganizing heb ik mijzelf verdiept in mijn irritatie punt en heb dit uitgewerkt.

Ik weet nu dat je nooit zomaar kunt zeggen: ‘Ja, maar jij hebt makkelijk praten..’ Vanuit een eerder oordelende gedachte, heb ik nu ook met eigen ogen kunnen zien wat je op je bordje kunt hebben met 1 kind. En dan niet zozeer door dat ene kind. Juist het gehele plaatje maakt dat het dan ‘zwaar’ is.

Hopelijk wacht jij niet zo lang met hulp vragen voor laat-ik-het-noemen-zelf care, want jij bent het waard. Net als ik die het belangrijk vond om de situatie aan te pakken en Keulen en Aken te voltooien. Door hulp te vragen en alles in mijn huis opnieuw te bekijken. De spullen, maar ook het praktische in mijn huishouden onder de loep te nemen.

Hoe kan het makkelijker en sneller, zodat ik meer tijd overhoud. Immers wil je als moeder graag meer tijd overhouden voor je kind(eren) en voor jezelf, zodat je ook zelf leuke dingen kunt doen, waardoor je kunt opladen en het dus niet meer voelt alsof je altijd politie agentje speelt.

Waardeer je mijn eerlijkheid en zou je heel erg graag iets willen doen aan jouw huishouden om het sneller, makkelijker en opgeruimder te krijgen en ga je graag aan de slag met mij?

Je kunt kiezen om direct met mij aan de slag te gaan en daar heb ik het volgende traject voor: Van chaos naar goed georganiseerd, of je kiest eerst voor een gratis sessie zodat je mij veertig minuten ziet en hoort spreken vanachter een scherm (ZOOM) en dan alsnog besluit om samen aan de slag te gaan.

Je kunt de links aanklikken zonder ergens aan vast te zitten.

Geef een reactie