“Ik draai mij om en het is weer een puinzooi!” 

Hoe vaak hoor ik deze kreet wel niet: 
“Ik draai mij om en het is weer een puinzooi!”  Vooral met kleine kinderen, maar ook met pubers. Om gek van te worden.

Een van de vele dingen die ik ook hoor is dat vrouwen door hun werk en het opvoeden van hun kinderen erg weinig tijd hebben/ervaren en regelmatig als een kip zonder kop voor de zoveelste keer op een dag aan het opruimen slaan. 

En dan nog een: ‘Hoe doen anderen dit dan?’ Het lijkt of die vrouwen hun hand er niet voor om draaien. Ik kan je zeggen dat dit niet het geval is, maar ze doen wel iets anders wat jij niet doet. 

Ik schreef er deze week ook al even post over op de social media kanalen. Er zijn 5 belangrijke factoren die jou kunnen helpen naar een rustiger en minder stressvol huishouden dan dat je nu hebt. 

Ik moet er van te voren wel bij zeggen dat het wel te maken heeft met dat je dingen anders moet gaan doen dan dat je nu doet. Immers: als je hetzelfde blijft doen dan krijg je ook hetzelfde. 

Je weet vast wel dat dit niet zonder slag of stoot gaat. Gedragsverandering duurt namelijk 3 tot 6 maanden. En in die periode gaat het ook wel eens mis. Dat is een part of the deal zeg maar. 

Dat het even fout gaat betekent niet direct dat jij het niet nooit gaat leren, maar door een fout te maken leer je je valkuilen beter kennen en kun je daaraan werken om het de volgende keer anders te doen.

De volgende 5 factoren zijn de punten waar je mee kunt scoren als je een snel en makkelijk huishouden wilt runnen. 

✅1 ochtendroutine

✅2 avondroutine

✅3 ruim altijd direct je spullen op na gebruik (leer je kinderen dit ook en houdt dit consequent vol)

✅4 zorg goed voor jezelf (vooral voldoende slapen)

✅5 pas taken aan | vraag hulp wanneer het teveel is

– Wanneer jij merkt dat je op dit moment vastloopt in je huishouden en geen goede manier weet te ontdekken hoe jij jouw gedrag zou kunnen veranderen.

– Of misschien zie je bij jezelf niet waar je jezelf belemmert met overtuigingen die jou niet helpen om anders te handelen? 

Neem dan contact met mij op voor een GRATIS SESSIE
In die sessie kun je max. 40 minuten via ZOOM. met mij jouw situatie bespreken en krijg je 3 tips. 

Aan het einde van dat gesprek kun je kijken of je nog iets van mij nodig hebt. In de basis heb ik het volgende voor je.

DE QUICK SCAN, deze scan doen we via Whatsapp videobellen. Dan ga jij zelf aan de slag en ik help je op de achtergrond met tips, adviezen en zal ik je vooral veel vragen stellen, doorvragen over hoe je de dingen nu doet. 

De dingen die je nu doet op een bepaalde manier hielpen je tot dusver blijkbaar niet en daarom wil je meer weten over hoe het dan wel moet/kan.

Vandaar de quick scan, zodat je na die tijd ook alles kunt overdenken, zaken kunt gaan aanpassen, toepassen of naast je neer kunt leggen. Dat laatste kan natuurlijk ook.

Wil je echt grootser aan de slag met mij samen? Wil je grote stappen maken en door je hele huis allerlei ruimtes aanpakken? Dat kan natuurlijk ook. 

Dan heb ik het 1 op 1 traject: 
VAN CHAOS NAAR GOED GEORGANISEERD voor jou. 

Weet je sowieso dat je samen met mij aan de slag wilt gaan, maar heb je nog meerdere vragen over bijvoorbeeld bovenstaande opties? Dan kun je die ook in de GRATIS SESSIE stellen. 

Het mooie daarvan is dat je mij dan al een poosje ‘kent’ via een beeldscherm. Wellicht maakt het dan ook makkelijker om dan tot een keuze te komen. 

Liefs Elise

Geef een reactie