De grote stappen-snel-thuis opruimer

Wanneer je in je enthousiasme flink aan het opruimen gaat, kan het voorkomen dat je groots opruimt, maar dat je dit maar half doet. Je kiest ervoor om spullen met emotionele waarde te laten voor wat ze zijn en ze het liefst voor later te bewaren. Of je maakt de goed opgeruimde plek voor je spullen niet schoon voordat je de spullen terugzet. Of je laat de WEGDOEN doos in je huis staan, zodat je verleid wordt om toch weer spullen eruit te halen.

Herken jij jezelf hierin?

Dan ben jij de ‘Grote stappen, snel thuis’ opruimer.

Beter is om te zorgen dat je een bepaalde opruimklus in een of twee dagen afmaakt. Daar word je blij van. Vervolgens kun je daarna weer aan iets nieuws beginnen.

Tip:

Ga voor lange termijn is fijn, in plaats van korte termijn is gemak.

Tip:

Haal spullen 1 voor 1 uit je kast of lade en beslis direct: HIER BEWAREN, WEGDOEN, ELDERS BEWAREN of weg in vuilniszak/bak.

Tip:

Beslis in het hier en nu: ook met de lastige items. Dit is je kans. Stel jezelf de vragen die je in de ‘regels’ voor bewaren kunt vinden. Zijn er spullen die van een huisgenoot zijn? Beslis daar samen over of vraag van te voren of jij daarover mag beslissen.

Tip:

Maak altijd de opgeruimde plek schoon voordat je de spullen die je wilt houden terugzet. Er gaan immers alleen spullen terug die je wilt houden en waar je blij van wordt en goed wilt onderhouden. Dan is het prettig te weten dat deze spullen dan ook in een schone kast terecht komen.

Tip:

Spreek met jezelf af dat de spullen in de WEGDOEN doos ook dezelfde of de volgende dag direct weggebracht worden. Pas dan als ze weg zijn kun je genieten van de ruimte die het je brengt.

Bonus tip:

Zet je spullen uit de WEGDOEN doos direct in je kofferbak van de auto, of stop deze in je fietstassen. Zo moet je wel direct naar de Kringloop toe om de spullen weg te brengen.