Best intiem, maar geen ijskonijn

Stel. Je hebt steeds vaker de gedachte dat hetgeen wat je doet in je leven steeds vaker afwijkt van wat je werkelijk wilt. Of dat wat het beste bij je past als persoon. 

Vooral in het stuk van tijd overhouden voor de dingen die je leuk vindt, maar ook dus enorm veel tijd kwijt zijn aan het opruimen, zorgen voor, laten lopen van, organiseren van je huishouden.

Dit is niet wat je voor ogen had, maar ook niet wat jarenlang nog zo moet doorgaan. Je baalt van de hoeveelheid aan spullen en alles wat daaruit voortkomt. 

Je bent er klaar mee. Je hebt al wel eens overwogen om daar hulp bij te vragen. Je hebt zelfs een paar zelfhulpboeken aangeschaft. Je volgt opruimcoaches voor tips, maar zelf doen is tot nu toe niet gelukt, of nog steeds niet aan begonnen. 

Misschien weet je nog niet voldoende van mij om te denken: Ja ik ga het doen! Lees dan eens verder…

Nadat ik van de week bij een klant vandaan kwam, liep ik met mijn fiets aan de hand over de stoep. In de verte zag ik een vader en dochtertje naderen. De vader tilde haar hoog de lucht in en deed alsof zij een vliegtuig was. Ken je dat?

Ze schaterde van plezier. Ik geloof dat het meisje zo’n 3 jaar oud was. Ik herken het opgetild worden in de lucht van toen mijn vader dit met mij deed als klein meisje, maar ook van dat ik dit zelf ook wel deed met mijn eigen kinderen toen ze klein waren.

In het voorbij lopen van vader en dochter zei ik tegen het meisje: ‘Zo, wat kun jij hoog vliegen zeg!’ Verrast door mijn uitspraak, zag ik haar glunderen en hoorde ik van beiden genietend gelach.

Dit was een moment, zomaar op een ochtend. Ik merkte dat het mij zo goed deed. Uit gevoel reageren op hetgeen wat er gebeurde. Het ontroerde mij en de tranen stonden in mijn ogen. Niet van verdriet, integendeel.

Wat heeft dit nu te maken met mijn werk als opruimcoach? Nou, ten eerste laat ik hier een stukje van mijzelf zien. Hoe ik doe of wie ik ben als persoon. Jij wilt, denk ik, als ik bij jou thuiskom, jezelf herkennen in mij en geen koud ijskonijn over de vloer toch? Zeg nou zelf, best intiem.

Ten tweede wil jij als klant je ook gehoord en gezien voelen. Jouw verhaal delen, zonder te hoeven denken: ‘Wat zal zij (de opruimcoach) er wel niet van denken?’ Wees gerust. Ook ik heb nog steeds hulpvragen (lees leermomenten) in mijn leven.

Ten derde merk ik steeds vaker dat jij als klant met jouw hulpvraag vaak ver afstaat van hetgeen je echt wilt in het leven. Misschien ben je al wel bewust dat het je gebeurt en zet je daar ook al stappen in. Net als ik die nu kiest om vaker vanuit gevoel te reageren op wat ik zie.

Jij bent zo klaar met de chaos in je huis(houden), omdat je niet meer ziet hoe je dat nu zou moeten aanpakken, maar waar begin je? Ook ik heb soms baat bij het vragen om hulp aan een ander. Vooral aan een ander waar ik mezelf mag zijn en veilig voel om mijn verhaal te doen.

En hoe fijn is het dan dat je hiermee bij mij terecht kunt? Je verhaal kunt doen, ook al vind je het eigenlijk niks dat het jezelf niet lukt? Aan de slag kunt gaan. Je stappen te zet naar een huis(houden) wat past en bij wie jij bent en hoe jij in het leven staat?  

Wacht daarom niet langer. Samen komen wij tot het resultaat wat jij wilt bereiken. Meer rust, ruimte en overzicht in huis & hoofd.

Geef een reactie