Bewaar alleen dingen waar je echt BLIJ van wordt.

Of het nu kleding is of iets anders. Maak keuzes waar je écht blij van wordt. Trek een kledingstuk aan en ga voor een spiegel staan. Dan pas ervaar je pas of je er écht BLIJ van wordt. Stel, je twijfelt nog over een item. Dan mag je best een doos pakken en daar de twijfelgevallen indoen. Maar maak dan wel een afspraak met jezelf wanneer deze spullen écht weggaan.

Je huis is geen opslag, maak het dan ook niet tot een opslagplaats. Maar kies bewust(er) waar je écht BLIJ van wordt. De zolder is de plaats van de uitgestelde beslissingen. Neem die beslissing nu dan eens. Wacht niet langer. Als moeder kun je voor je kinderen van alles bewaren. Dat deed ik ook. Uiteindelijk nemen ze daar maar heel weinig van mee, of kopen nieuw.

Het woord bewust(wording: Inzicht krijgen wie je bent. Dus bewust(er) kiezen van spullen in je huis, is kiezen wat er bij jou past. Wat past bij wie jij bent en hoe je in het leven staat. Waar je NU oprecht écht BLIJ van wordt.

De volgende punten kunnen jou helpen om bewust(er) te kiezen waar je écht BLIJ van wordt. En.. dat is voor iedereen anders.

  1. De prijs van het item of kledingstuk is nooit meer wat jij ervoor hebt gegeven. Dus geef het weg, of doe het naar de kringloop.
  2. Maak met jezelf een afspraak over hoe lang je gegeven spullen in je huis wilt bewaren. Verkoop ze daarna of breng het naar de Kringloop. Jij hebt het gekregen: dus JIJ bent de baas!
  3. Wees niet druk met nadenken over een goede bestemming voor deze items. Je hebt vast meer dingen te doen. Langer dan 2 jaar niet gebruikt: Weg ermee!
  4. Maak van je huis geen grote voorraadkast. De winkels hebben voor jou voorraden en de ruimte.
  5. Geef het goede voorbeeld. Neem geen spullen aan van kinderen of ouders om te bewaren. Beslis zelf. 
  6. Herinneringen aan spullen zitten in je hoofd en hart. Het is niet nodig om deze op zolder in dozen te bewaren. Maak ruimte voor de spullen die belangrijk voor je zijn en waar je plezier aan beleefd wanneer je er naar kijkt.
  7. Gebruik je spullen intensief. Doe je dit niet? Ligt het op zolder. Geef het weg of breng het naar de Kringloop toe.
  8. Heb jij wel eens spullen in de aanbieding voor een ander? Het is maar de vraag of je diegene er echt blij mee gaat maken. 
  9. Probeer weinig mee te geven. Laat kinderen zelf de spullen kiezen die zij graag om zich heen zouden willen hebben.
  10. Schrijf klussen/taakjes op. Bewaar ze niet als geheugensteuntje.

Succes!

Geef een reactie